Prednison

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na užívání prednisonu. Je mi 34 let a již 6 let se léčín na RS. Po celou tu dobu mi je podáván prednison v dávkách 5-10 mg denně nebo obden. Vyjímečně jsem měla týdenní kůru 20mg denně. Nyní jsem se nezávisle na sobě dověděla od dvou dalších pacientek, že jim užívání prednisonu způsobilo rakovinu, což jim prý potrvrdili i onko lékaři. Je na tom něco pravda a existuje takové riziko? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nic takového jako karcinogenní účinek Prednisonu mi není znám.Prednison je nasazován dlouhodobě mnoha pacientům, evidentně by se v takovém množství nepředepisoval, kdyby takové účinky měl. Jinak je samořejmě s některými nežádoucími - jako snížena elast. kůže, snížená imunita a pod. nutné počítat.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x