Přeléčení boreliozy

V srpnu jsem byla poštípaná nějakým hmyzem, nejednalo se o klíště, udělal se mi flek, dle lékaře to měla být infekce, na potlačení byl doporučen višňák. Po 6 týdnech jsem si nechala udělat odběr krve na borélie, vyšel pozitivně. Dostala jsem antibiotika DEOXYMYKOIN (co 12 hodin 1 tbl. 100 mg.) na 20 dní. Nejsem si jistá, jestli je to postačující, všude čtu, že se mají užívat minimálně měsíc. Tento měsíc jsem měla příznaky stuhlost krku a bolest hlavy, brnění nohou, bolest některých kloubů a hučení v uších. Obávám se, aby řádně nepřeléčená borelie nepřešla do chronického stádia. Jaká by měla být správná léčby a její délka s ohledem na popsanou situaci. Děkuji za rychlou odpověď, antibiotika dobírám tento týden.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je doporučované, pokud to jde, léčbu prodloužit na 4 až 6 týdnů. Asi u 80% pacientů, stačí i 3 týdny, ale u zbylých je to nedostačující a infekce pak přechází do pozdních stádií. Dopředu bohužel nevíte, v které skupině se nacházíte.

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Co je to lumbální punkce?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Články: Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Laserový operační zákrok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: