Přibírání na váze u kojence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat:můj tříměsíční syn měl za posledních pět týdnů velice malý přírůstek na váze(440g). Je plně kojen, kojím každé 2-3h z obou prsou po 15min. Do té doby byly hodnoty uspokojivé. Lékařka se na tím nijak nepozastavila, že pokud prý prospívá... Mně se to zdá ale málo. Mám to nějak řešit? Děkuji moc za odpověď. Romana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Romano! V období kolem třetího měsíce prochází miminko tzv. růstovým spurtem, rychleji roste a proto potřebuje větší množství mléka a má tedy častěji hlad. Jedná se o úplně normální situaci - tzv. laktační krizi třetího měsíce, která je pouze přechodná. Klidně kojte i v kratších intervalech, tvroba mléka se tak rychleji zvýší, a dbejte na dostatečný příjem tekutin, 2,5-3l za den. Pokud chlapeček prospívá, bylo by určitě chybou nasazovat umělé méko, vydržte, tvorba mléka se brzy zvýší! Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: