Protahovani se v tehotenstvi

Dobry den, nemuze nijak vadit miminku,kdyz se rano hodne protahuji v posteli? Jsem 12.tt a nekdy me pri tom zaboli v brise. S tim asi souvisi i cinnosti "zakazovane" v tehotenstvi - myti oken,natah.do vysokych polic,veseni pradla....Jak to s tim opravdu je? Dekuji za odpoved. I.S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protahování se nejem po ránu skutečně těhotenství ani miminku neškodí, těhotenství není nemoc, je to jen jiný stav. Bolesti v podbřišku v tomto stadiu, zvláště nejsou-li křečovitého, ale tupého, tlakového či píchavého charakteru mívají podklad v adaptaci páteře a děložních vazů na rostoucí bříško: Zvláště citlivé jsou ženy s anamnezou bolestivých menses před otěhotněním. Správné protahování a cvičení se zaměřením na správné držení zad a pánve může tento problém velmi účinně eliminovat. S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x