Prošlé žervé

Dobrý den, jsem v 11. týdnu téhotenstvi. K večeři jsem měla chleba namazaný termizovanỷm sýrem žervé. Dvakrát jsem si kouska, poté jsem z obalu zjistí a, že je 4 dny prošlỷ. Mám velký strach z listeriozy, je možná nákaza tímto způsobem? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nákaza není pravděpodobná, zvlášť jestli jste měla celou dobu sýr v ledničce a navíc byl nerozbalený. Obecně se riziko nákazy listeriozou přeceňuje... ovšem kdyby se projevily nějaké gastrointestinální potíže typu průjem, zvracení, vysoké teploty, navštivte lékaře a nechejte si udělat testy na listeriozu

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: