Prothiaden

Dobrý den, před porodem jsem brala Asentru,ale při vysazení už mi po 3 měsících nesedla na žaludek.Brala jsem tedy Mirtazapin a neuroly, jsem už 5 měsíců po porodu a pořád mi nic nesedí na žaldek.Pouze Prothiaden 25.Beru ho 5 týden a teď jsem zvýšila na 50 kdy tak zabere pokud zaberre?Stále se cítim špatně a kdy tak hormony po porodu se usadí?Léčila jsem se na úzkost a mírnou panickou poruchu.Ale beru Mirtazapin a neuroly kterých bych se chtěla zbavit, je šance lékem Prothiaden který už není tak znám?Moc prosím o odpověď můj psychiatr neodpovídá a když tak jen stručně.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,sertralin-Asentra -může být spojena se zažívacími problémy,mirtazapin by je působit neměl.Prothiaden je starší antidepresívum,dobře účinné,ale často vyžadující vyšší dávky,které pak nemusí pacient snášet,například pro zácpu,neostré vidění,útlum..U veškeré antidepresivní léčby je nutná trpělivost,minimálně 3 týdny nemusí být stav příliš zlepšen.Léčba by měla být dlouhodobá,abyse stav nevracel.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: