Prothiaden

Dobrý den, brávala jsem prothaden byl mi zaměněn za citalon, trochuse pmi přitížilo zvýšení na citalon 20 je teď 2 týdny.Chci se zeptat je možné že je toz vysazení prothiadenu?Za jak dloíuho se to pozná?Neboje nutné počkat déle než zabere citalon?Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Prothiaden s účinnou látkou dosulepin je vynikající antidepresívum, bohužel jeho praktické použití v ambulantní praxi omezuje potřeba poměrně vysokého dávkování, které je spojeno s řadou nepříjemných nežádoucích účinků.Citalopram, účinná látka Citalonu, je antidepresívum modernější, také dobře účinné. Nástup plného působení bohužel zpravidla vyžaduje minimálně třítýdenní trpělivost-pak teprve lze hodnotit účinnost, případně zvážit přidání dalšího léku do kombinace.Někdy opravdu může dojít k efektu přechodného zhoršení stavu pacienta v mezidobí, kdy již dozněl vliv prvního antidepresíva, a ještě se plně neuplatňuje nový lék.Lékař může pomoci toto období překlenout přechodným podáním léků jiné skupiny- ale o tom přísluší rozhodnout Vašemu ošetřujícímu lékaři.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x