Průjem v těhotenství

Jsem v 14 tt a uz měsíc me trápí střídání průjmu a normální stolice a dnes jsem si v ni našla neco co me znepokojilo co to muže byt ? Neohrozí to me i dítě ? Samozřejmě ze to potřebuje rozbor zda jen nevíte dekuji .

Odpověď odborníka:

Míšo, z fotky Vaší stolice opravdu nejde určit diagnozu, bude potřeba nechat vyšetřit stolici na infekční příčinu, vezměte vzorek Vašemu praktickému lékaři a dále by bylo vhodné dovyšetření i jiných příčin průjmu (krevní odběry, ultrazvuk břicha..). Mírný průjem v těhotenství může také souviset s hormonálními změnami během těhotenství, ale neměla by jste ztrácet na váze. Můžete zkusit užívat Hylak, jeho užívání v těhotenství je bezpečné, popřípadě by bylo vhodné koupit si v lékárně probiotika a dlouhodobě je užívat. Vyhýbejte se tučným a dráždivým jídlům. Přeji Vám pěkný večer,

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: