Psychowalkman

Vážený pane doktore, měla bych k Vám dotaz na možnou efektivitu využití psychowalkmanu u diagnos jako je migrena s aurou (resp. mám na mysli prevenci těchto stavů), únava a závratě. Těmito stavy trpím nejčastěji po určitém vytížení (virosy, bakteriální záněty, zátěž) Neu vyš. EEEG, EMG, CT, NMRI,vč. vyš. středního ucha, očního, krční páteře,endokrinologického, interního jsou v normě, přesto se u mne objevují tzv. migrény s aurou a závratě. Diagnosa byla shrnuta jako !migreny s aurou a vertigo bez jasné etiologie ,možno na bázi stresu, což považuji i vzhledem k náročnému povolání a domácí dysharmonii za možné. DOČETLA JSEM SE, ŽE JAKO PREVENCI A PODPŮRNOU LÉČBOU SE MŮŽE JEVIT EFEKTIVNÍ VYUŽÍVÁNÍ TZV. PSYCHOWALKMANŮ. Jaký je, prosím, na to Váš názor??? Má smysl investovat ve jménu osobní pohody do tohohle přístroje. Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Myslím ,že už si sama odpovídáte -máte-li náročné povolání ,rodinnou dysharmonii a v tomto stressovém prostředí žijete delši. dobu -pak má smysl uvažovat o významnosti psychického faktoru -tedy psychoterapie. Psychowalkman se svým programem bude působit maxmǎlně jako relaxující prostŕedek -může Vás zklidnit ,ale zřejmě Vaše problémy s migrenou a další -nevyřeši

doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD
doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní ambulance v Praze 6, Vítězné náměstí 10,
Vedení Institutu aplikované psychoanalýzy,
Vedení Psychoanalytické kliniky v Opocně,

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x