Rakovina tlustého střeva

Dobrý den,potřebovala bych vědět PRAVDU,jak na tom moje mamka doopravdy je: mamka je už po resekci sigmantu laparoskopicky - pasáž volná,operační rány klidné,zhojeny primárně,histologicky dobře diferencovány adenoca s pozitivními uzlinami 6/10 - T2N2 a M0 - stádium IIIB .Dop. k onkologické léčbě. kritérium nálehavosti ošetření pacienta (P1,P2,P3) : P3 Děkuji za jakoukoliv,ale pravdivou odpověd.

Odpověď odborníka:

Takto po internetu a vzdáleně bez vyšetření a bez znalosti operačního nálezu a stavu nemůžeme odpovědět tak aby odpověď byla jistá. Nejlépe vždy odpoví operatér, ale ani ten nemusí znát celou pravdu o nemoci, která v organismu probíhá. Při operaci i podle nálezu by měla být předpověď dobrá. Nádor byl odstraněn, odstraněn i s uzlinami v okruží střeva a s okolními uzlinami.Nikdy nemůže chirurg na 100% vědět, že byly odstraněny všechny změněné tkáně. K tomu, aby byly odstraněny nejen ty patrné uzliny a změny, ale i ty, které chirurg neviděl a nemohl vvidět slouží onkologická léčba. Informujte se u svého chirurga a onkologa, nepochybně vám podá zevrubné a přesné informace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: