Rakovina tlustého střeva vs. uzliny

Dobrý den pane doktore. Mamince zjistily zhoubný nádor v tlustém střevě a doktor jí zatím pouze sdělil, že se jí to dostalo do uzlin a kam dál se zatím uvidí. Osobně jsem s ním nemluvila. Myslí lymfatické? Je to dobré nebo špatné? Co to má vlastně na další průběh nemoci vliv? Děkuji za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzlinami myslí lymfatické uzliny a to, že je nádor přítomen v uzlinách, je horší znameni pro další vývoj, ale není to beznadějné. Další vyšetření musí ozřejmit, jestli jsou bunky nádoru i jinde /hledají se hlavně v játrech - ultrazvukem nebo uzliny v celém v břiše - CT vyšetření a plicích - retngenové vyšetření/ a od toho se odvíjí další léčba, nejspíše chemoterapie nebo chemoterapie v kombinaci s ozářením. Další postup vám jistě ošetřující lékař sdělí, bylo by dobré se s ním spojit - nejlepší je vždy osobní návštěva. Nebojte se ptát, strach není dobrým společníkem a vy můžete podstatně přispět mamince k jejímu uzdravování tím, že budete aktivní a budete jí pomáhat psychicky a i informacemi o nemoci a možnostech jejího zvládání. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: