Salmonela a zduření mízních uzlin

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné, že při salmonele dochází i ke zduření mízních uzlin?? Mému synovi (2 roky)lékař před měsícem diagnostikoval salmonelu, asi měsíc předtím jsem mu nahmatala na temeni hlavy zduřenou uzlinku, po diagnostikování salmonely mu zduřené uzlinky stále přibývají, má je na krku, za ušima, v tříslech - všude jednu nebo dvě.Stále ještě má řídkou stolici asi 4x denně. Praktický lékař mu raději nechal udělat krevní testy na nějaké vážnější onemocnění. Jaterní výsledky jsou až na jednu položku(ale nemám k dispozici zprávu, takže nevím o co se jedná) v pořádku a u té je hodnota zvýšená v řádu setinek, tudíž doktor konstatoval, že se zřejmě jedná pouze o u malých dětí běžnou obrannou reakci organismu. První zduřenou uzlinu jsem našla v den, kdy byl syn očkován Prevenarem a Hexavakcínou, o 3 týdny později ještě proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Je možné, že by zduřené uzliny mohly souviset i s očkováním? Velice Vám děkuji za zodpovězení mého dotazu. M.S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Markéto! Na dálku nejsem shcopen posoudit, s čím zduřené uzlinky souvisí, ale spíše se přikláním k očkování nežli k salmonele. Posouzení synova stavu náleží jeho ošetřujícímu pediatrovi. Uzliny by v případě takto početnéh ovýsevu stálo za to nechat kontrolovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x