Skolioza

Dobrý den. Už hodně dlouho mne boli lopatka. . Bude mi 13 Byli jsme u dětske lékařky ktera mi napsala žádanku na ortopedii kam půjdeme asi za 2 týdny. . Mne napadlo jestli tam nemám nádor nebo něco. .. doktorka napsala do žádanky ze mam pravou lopatku vis než levou. .. Budu muset na operaci? Abych se na to mohl psychicky připravit. . Bydlim ve Vlašimi.. předpokládám že bych byl operovany v Motole... na jakem od dělení by to bylo? A hlavně mne zajima jestli je to takhle na tu operaci a kde bych byl.. Děkuji

Odpověď odborníka:

Hodně otázek na málo informací. Často je příčinou buď zvýšená poloha lopatky, nebo změna tvaru pateře, skolióza. Někdy jen vadné držení těla. Vaše záda a lopatka k tomu vyžadují přesné ortopedické vyšetření, dle potřeby i rtg snímek pateře. Obraťte se na vašeho dětského lékaře a ortopeda k dokončení vyšetření. Zřejmě pokud se nebude jednat o změnu polohy lopatky danou vrozeně bude na místě pohybová léčba na rehabilitaci s následným cvičením doma.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: