Slabá menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Antikoncepci beru již 5 let, poslední 3 roky beru Lindynette. Ale posledních tak 7 měsíců mám hrozně slabou menstruaci, vždycky jsem si měl tak 4 dny, ted ji mám sotva 2 a slabou. Kamarádka mi říkala že to může být i ubývaní vajíček což by mohlo způsobit neplodnost. Těhotná být nemužu. Děkuji za váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slabé krvácení určitě neznačí ubývání vajíček a neplodná kvůli antikoncepci po jejím vysazení nebudete. U nízce dávkovaných hormonálních přípravků je zeslabení menstruačního krvácení běžným jevem, souvisí to s velice nízkým nárůstem děložní sliznice, která se následně při krvácení odlučuje.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: