Snížení účinku antikoncepce po antibiotikách

Dobrý den, v neděli 17. 5. jsem dobrala antibiotika Cotrimoxazol al forte (kvůli zánětu močového měchýře) a také jsem si zároveň vzala poslední pilulku z platíčka antikoncepce Lindynette.20. Chtěla bych se zeptat, jestli je snížen účinek této antikoncepce díky ATB a pokud ano, tak od kdy jsem opět touto antikoncepcí plně chráněná, když nové platíčko začnu brát až 25. 5.? Platí, že po týdnu už bych měla být opět plně chráněna, i když mám teď sedmidenní "pauzu"? Děkuji, R.

Odpověď odborníka:

Nemusíte mít obavy budete plně chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: