Špatná poloha plodu

Dobrý den, paní doktorko, nyní jsem v 31.tt a moje miminko je v příčné poloze.Můj gynekolog mi říkal,že má ještě dostatek času se otočit,ale kdyby se miminko neotočilo,tak by musel být proveden císařský řez.Jsem prvorodička a císařského řezu se bojím.Chci se Vás zeptta,do kdy má miminko čas se otočit?Zda se určí jak budu rodit až budu mít kontrakce,nebo pokud se miminko neotočí (dám příklad) do 36.tt,tak mi gynekolog naplanuje datum císařského řezu.A ještě bych se Vás chtěla zeptat,co je podle Vás lepší. Zda císařksý řez v celkové narkose,nebo jen v epiduralu.Moc Vám děkuji za Váš čas a odpověď. S přáním hezkého dne Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, miminko se může otočit hlavičkou dolů relativně kdykoliv, pokud neodteče plodová voda. Termín operace bývá stanoven dle zvyklostí porodnice, vetšinou před termínem. Poloha plodu se obvykle kontroluje ultrazvukem i před operací. O způsobu anestezie rozhoduje anestezilog. Pokud to je možné, upřednostňuje regionální anestezii.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: