Špatná psychika

Dobrý den, začínám se bát o svoje psychické zdraví. Už odmala mám tzv. sociální fobii, která mi zůstala do dnes. Teď se navíc k tomu přidala naprosto absurdní závislost na partnerovi. Bohužel od sebe bydlíme přes 100 km daleko. Takže když mi napíše, že jde někam pryč, naprosto nepochopitelně mě přepadne vztek kvůli tomu že nezůstane se mnou. Uvědomuji si své chování, snažím se to zkrotit, ale nakonec to skončí stejně. Myslíte si, že to po čase odezní, nebo mám raději navštívit psychologa? Děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, pravděpodobně to samo jen tak neodezní a bylo by vhodné vyřešení Vašeho problému trochu napomoci. Rozhovor s pychologem může vnést do Vašich reakcí vůči partnerovi nějaké světlo. V případě bezdůvodných nebo neovladatelných reakcí a stavů klientů (včetně fobií) mám dobrou zkušenost také s aplikací bdělé regrese jako alternativního přístupu. Na internetu můžete vyhledat regresního terapeuta, který se věnuje hlubinné abreaktivní psychoterapii, a společně s ním pak najít a odstranit během několika málo sezení příčiny popisovaných potíží. Přeji Vám hodně štěstí a rychlé vyřešení.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: