Špinění

Dobrý den je mi 19 let a bohužel nemohu užívat hormonální antikoncepci, protože mám Leidenskou mutaci v genu pro faktor V. v heterozygotním stavu. Menstruaci jsem měla naposledy 16. února a trvala zhruba 7 dní a 28. února jsem měla s přítelem nechráněný styk a dnes jsem na kalhotkách objevila lehké hnědé špinění. Myslíte,že by to mohl být projev ovulace? Dřív se mi to občas stávalo,ale již dlouho jsem tento problém neměla. Mohlo by to být dokonce těhotenství? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte pravidelný menstruační cyklu, podle data poslední menstruace jste dne 21. den cyklu a to už je na ovulaci pozdě. Spíš by to mohl být projev blížící se menstruace, kterou byste měla do týdne zase dostat. Pohlavní styk jste ale měli v polovině cyklu, tzn. právě v době ovulace, těhotenství tedy nemůžeme prozatím vyloučit. Pokud by se další menstruace neobjevila, určitě si udělejte těhotenský test.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: