Špinění

Dobrý den, víc jak půl roku navštěvuji gynekologii z důvodů špinění cca od poloviny cyklu. Byl provedena cytologie a UZ dělohy a vaječníků. Vše bylo v pořádku. Lékařka konstatovala,že mám více prokrvený čípek a křehčí sliznici a nasadila mi Norethisteron 2x1tbl. od 18dne cyklu. Po třech měsících špinění ustálo a při prohlídce mi doktorka sdělila,že i čípek je klidný. Proto mi snížila dávkování na 1x1 tabl. Norethisteronu. Ale po snížení dávkování se opět objevilo špinění. Opět je dle lékařky čípek více prokrvený a křehčí sliznice. Navrhuje konizaci a kyretáž. myslela jsem si celou dobu,že mám hormonální poruchu. Proto bych se Vás ráda zeptala, zda vlivem hormonů může docházet i k zvýšenému prokrvení čípku? Zda se konizace provádí i když je cytolgie v pořádku (březen2011).Dostala jsem Klacid , prý kdyby tam byl náhodou zánět a norethisteron mi vysadila. Při styku nešpiním, pouze jsem špinila vždy po stěrech z čípku 1-3dny. Jinak se špinění dostavuje cca od 17 -24 dne cyklu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Konizace z hormonálních důvodu se neprovádí,jen z důvodu anatomických změn na čípku,bylo by vhodné zkusit na 2-3 cykly vhodně zvolenou antikoncepci zda krvácení ustane,podstatný je i věk pacientky který postup může modifikovat příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: