Spondylolisreza l5/s1

Pred mesicem mi byla diagnostikovana po padu ze schodu zlomeni a kostrce S4 s angulanci kostrce a take spondyolisteza L5 /S4 1. Stupen.lekari se rozhodli prozatim neopedovat,kontrola probehne v 9/2014 kde se vse rozhodne.od urazu kostrce me casto jde bolest do nohou,silne krece,kdy me noha boli,pali a jakoby mi s ni nekdo koutil.bude operace kostrce a spodylolistezy nutna?dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Jak Vaše obtíže líčíte, asi bude operace na místě. Bolest do nohou bych více přisuzoval spondylolistéze než zlomenině kostrče. cílem operace je ulevit Vám od zmiňovaných bolestí. Možná je i neoperační léčba, kde jsou v popředí rehabililtace svalstva trupu, kdy mohou spondylolistézu stabilizovat natolik, že operační výkon lze odložit. Nejdůležitějším faktorem jsou ale Vaše obtíže a neurologický nález (citlivost a hybnost dolních končetin). Při eventuálním horšení stavu se obraťte na Vaše lékaře, kteří Vám poradí, jak dál.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: