Špunty do uší na noc dlouhodobě

Dobrý den, chtěl bych se poradit, zda mi může nějakým způsobem škodit dlouhodobé (již cca 13 let) používání zátkových (pěnových) chráničů sluchu po celou noc, popř. jak je možné případné zdravotní komplikace minimalizovat. Zvykl jsem si na ně a bez nich už spím špatně .... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, některé "špunty do uší" a dokonce i koncovky sluchadel mohou způsobit záněty zvukovodů. Vy jste zřejmě našel ty správné,které kůži zvukovodu nedráždí. Pokud byste ale měl pocity svědění a mírného výtoku z uší,zajděte raději k ORL lékaři. Zdravím.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: