Šroub v koleni

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně sportu, když mám šroub v noze. Jsem 5 měsíců po artroskopii kolene- byla mně přichycená odlomená chrupavka šroubkem. Nejpozdeji do měsíce by mně ho už měli vyndat. Ted to má úplně rozhejbané, vůbec o tom koleni nevim. Myslíte, že můžu začít sportovat? Běh, kolo, bazén... Hlavně třeba ten běh, že už bych ve škole mohla třeba aspon cvičit o tělocvik, vrámci možností... A ještě malý dotázek.. :) Myslíte, že budu moct po vyndání šroubu hrát dále florbal a chodit na zumbu? Lidi mě docela straší, že už ne, aby se mi to znovu neulomilo. Předem děkuji za odpověď a hezký den! Katka

Odpověď odborníka:

Bude záležet na nálezu v koleně, většinou se po takových výkonech a odstranění materiálu doporučuje asi půl roku odstup od namahavých sportů, To se jistě netýká plavání, které právě bývá součásti pooperační rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: