Syndesmální šroub

Dobrý den, jsem 6 týdnů po osteosynteze hlezna - LCP dlaha, fixační šrouby, syndesmalni šroub. Hybnost kotníku je zcela fyziologická, postavení dle RTG taky výborné, tak mi můj traumatolog nabídl variantu, že se tento materiál nemusí nutně odstraňovat, aby do mě nemusel znovu "řezat". Upozornil mě ale, že se může syndesmalni šroub při zátěži zlomit. Zajímalo by mě, jak subjektivně poznám, že se šroub zlomil a co pak může v budoucnu případně způsobovat (údajně ho pak nelze odstranit a v těle zůstává zlomený)? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, díky za důvěru, ale tohle by Vám měl vysvětlit především Váš operatér. Zlomený šroub by se asi musel odstraňovat obtížně po kusech. Ale zlomit by se jen tak neměl. Nejspíš by k tomu došlo při nějakém pádu a pod. Každopádně je obvyklé, že asi tak po roce se odstraňuje dlaha a fixační šrouby. Tak by se nejspíš mohl odstranit společně s nimi.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: