Štítná žláza a jaterní testy

Dobrý den, prosím vás, mohou zvýšené jaterní testy souviset s autoimunitním onemocněním štítné žlázy? Mám protilátky zvýšené na více než 1000 jednotek (hraniční hodnota 60). Může s tímto onemocněním souviset i zvýšená únavnost a bolesti svalů?? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ireno, zvýšené jaterní testy mohou přechodně doprovázet hlubší poruchu funkce štítné žlázy. Spíše se ale bude jednat o jinou příčinu. V případě výskytu autoimunitního onemocnění bych doporučovala vyloučit autoimunitní onemconění jater. Setkáváme se občas s tím, že se u jednoho pacienta vyskytuje několik autoimunitních onemocnění najednou. Zvýšená únavnost i bolest svalů jsou poměrně nespecifické příznaky a mohou doprovázet v podstatě jakékoliv chorobu. Příjemný den.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: