Strach

Dobrý den pane doktore. Se svými starostmi si už nevím rady, změnila jsem kvůli těmto starostem i gynekologa ale u toho nového je dle mě situace pořád stejná. Když mi táhlo na 17let, stále se u mě ne a ne dostavit menstruace, přestože po prohlídce a sonu se jevilo vše v pořádku, tak mi pak doktor píchl vyvolávačku po které se menstruace dostavila, za pár měsíců jsem si našla přítele a gynekolog mi hned doporučil nasadit antikoncepci Dianu, vzhledem k tomu že jsem ještě chodila do školy a kluci ve třídě neustále vyprávěli o zapáchajících vagínách a výtokách, popadla mě panika, že se mi to stane a budu mít trapas, tak jsem se od té doby začla vyplachovat vodou, až skoro do teď. Teď je mi 24 let, a už je to půl roku co jsem se ani jednou nevypláchla sprchou.. pač jsem si uvědomila co za hloupost to dělám, ale v pubertálním věku mi nedošlo že když je problém tak se musí řešit léky nebo čípky, informace sem od lékaře nedostala ani ve škole, takže sem výplachy dělala dál. Teď už je nedělám, ale zhruba měsíc po skončení s výplachy jsem měla kvasinky, a jelikož jsem si stěžovala na bolest břicha byla jsem projistotu přeléčena atb na kapavku, od té doby co pohlavně žiju jsem měla štestí na kapavku a chlamydie, ale každý měsíc chodím na kompletní testy do medicentra takže mi to bylo léčeno, na té prohlídce u mé nové gynekoložky jsem dostala opět atb jen preventivně, po vyléčení kvasinek clionem D jsem měla klid žádný výtok ale pak příšla menstruace a mě se objevil zápach, nato mi doporučila fermalac vaginal. zápach ustal ale pak se zase objevil, ted jsem si tři dny dělala výplach rosalginem, a zápach není, ale pořád mě pobolívá v podbříšku (zhruba půl roku)a občas se k tomu připojí i bolest v zádech, taková že si musím sednout a zakulatit záda a to se mi uleví ,je to ted v hodně častých intervalech, od května příštího roku bychom se s přítelem chtěli pokusit o mimčo, a já mám veliký strach že jsem se těma výplachama nějak poškodila, do toho mi gynekoložka tvrdí že jsem v pořádku, už se mi tam ani znova nechce pač to vypadá že si to vymýšlím, ale opravdu se mi často objevuje zápach, pak zas kyselé bílé hrudky, a ty bolesti,a mírná bolest v pravém třísle, mám vážné obavy že ani neotěhotním,existuje pro mě nějaké řešení? nějaké vyšetření jestli jsem uvnitř v pořádku? a co je to se mnou? mám z toho i špatné spaní a pořád nato myslím.. bojím že nebudu mít děti:( a ještě mám dotaz jestli můžu vůbec otěhotnět když mi první menstrace nepřišla sama ale po vyvolávačce tenkrát v těch 17 letech? a jestli mi něco je tak by se měl nějak vyšetřit i můj přítel.. kam si má zajít on? (na ty chlamýdie a kapavku byl tenkrát přeléčen spolu se mnou) opravdu si nevím rady a budu neskutečně ráda za vaši radu.. moc mě to trápí. Děkuji Vám Renata

Odpověď odborníka:

Výtok a bolesti v zádech spolu nijak nesouvisi, ty výplachy byla opravdu chyba, nyní bych tedy u vás doporučoval kompletní vyšetření, kultivace z pochvy a moče včetně citlivosti, mikrobní obraz poševní, a i krevní zánětlivé parametry u přítele také celkové vyšetření na venerologii a dále postup podle aktuálních výsledků. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: