Strach z vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 23 let a antikoncepci užívám již od svých 15ti. Brát jsem ji začala kvůli akné a později kvůli partnerovi. Začínala jsem s Dianne 35, která mi akné snad 100x zhoršíla, po čase jsem přešla na Minervu a posledních 5 let užívám Minesse. Nyní žádného partnera nemám a myslím, že je tedy zbytečné cpát si do těla chemii. HA beru cca 7 let bez vysazení a mám strach z toho, jak moje tělo zareaguje. Všude čtu naprosto děsivé diskuze o tom, jak po vysazení šíleně padají vlasy, jak se šíleně zhorší pleť, jaké mají ženy problémy než se tělo zase vrátí do normálu. Je to opravdu tak strašné? Nemám žádné zkušenosti a můj gynekolog mě děsí, jak se všechno zhorší. Moc Vás prosím, poraďte. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vysazení vůbec nemusí být provázeno žádnými potížemi. Navíc bez partnera zřejmě asi neplánujete zůstat i do budoucna, pokud vám tedy současná antikoncepce vyhovuje, není důvod jí vysazovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: