Vysazení antikoncepce

Dobrý den, už skoro 3 roky beru antikoncepci a chtěla bych sem jí vysadit, ne kvůli otěhotnění, ale už nechci do sebe dostávat tbl. Musím se poradit o vysazení antikoncepce s gynekologem nebo ne? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální antikoncepci můžete vysadit, jestliže ji nechcete dále užívat. Pokud byla antikoncepce nasazena např. pro úpravu menstruačního cyklu, nebo z dalších než jen antikoncepčních důvodů, mějte na paměti, že po vysazení antikoncepce nastane stejná situace jaká byla dříve před začátkem užívání antikoncepce. Zajistěte si jinou vhodnou antikoncepční ochranu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: