Streptokok

Dobrý den, můj 17ti letý syn má od konce srpna 2011 opakované angíny způsobené streptokokem. Vždy byl přeléčen ATB. Období kdy byl zdráv bylo maximálně 14 dní. Od prosince mu byl nasazen Pendepon, v lednu byl přerušen z důvodu akutního onemocnění způsobeného opět streptokokem, byl přeléčen Penicilinem v injekcích a pokračoval opět Pendeponem. Poslední byl 9.3.2012. Koncem března se mu začaly olupovat dlaně, ve výtěru je opět streptokok. Z důvodu poruchy buněčné imunity v dětství mu alergoložka nedoporučuje odebrání mandlí, v současné době má testy na imunitu v normě. Autovakcina se prý již nedělá. Děkuji za odpověď. K.Kubatova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě vašeho syna nezbývá než úzká spolupráce imunologa a lékaře ORL, kteří se musejí dohodnout na dalším léčebném a preventivním postupu (mj. existují i imunomodulancia - např. Broncho-Vaxom apod.).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: