Streptokok + gardnerella

Dobrý den, prosím o Váš názor, neboť jsem už zoufalá. Je to čtvrtý měsíc co mám každodenní pálení v pochvě. Jelikož jsem nikdy na žádné gynekologické problémy netrpěla, hned na začátku mých problémů jsem navštívila lékaře, napsal mi Lomexin krém, ten ovšem nezabral, pak z kultivace vyšel streptokok, léčen globulemi Macmiror, opět bez úspěchu. Příležitostně jsem si na radu doktora také zaváděla laktobacily Fermalac (po nich zhoršení, že jsem ani nemohla sedět) a výplachy Aflovag/Rosalgin Další kultivace - ve stěrech stále streptokok a nově také gardnerella. Nasazen opět Macmimor mast i na zavádění a antibiotika Nolicin na 10 dní, beru je již 8 dní a žádná změna, Macmiror jsem brala pět dní a stav se mi opět jen a jen zhoršil, nyní mám kvůli menstruaci přerušenou léčbu. Přemýšlím co dál, mám sedavé zaměstnání, tak je to pro mě peklo, pořád mě provází to nepříjemné pálení, někdy to je i pálení při močení a pálí mě také dost výrazně konečník,nejen pochva. Co byste mi doporučovala, návštěvu jakého doktora, mám pocit, že ten můj už jen tápe. Prý streptokok pálení způsobovat nemůže, ale já tomu nevěřím. Chceme se snažit o miminko,ale sex je pro mě teď nemyslitelný, i když dle dr. se můžeme snažit, že to nevadí, kdybych otěhotněla, já si tak nejsem jistá. Jaká další vyšetření či léky byste mi doporučili, je možné zkusit jiného doktora, např. obvodního? Beru také Biopron 9, grepové kapky, piju bylinkové čaje, snažím se vyvarovat sladkému, bílému pečivu. Nosím pouze volné oblečení, bavlněné kalhotky,používám látkové vložky, už nevím co víc udělat, abych se toho šíleného pálení zbavila. Předem děkuji za odpověď a radu.

Odpověď odborníka:

dobrý den, zde je třeba léčit dle bakterie, kterou máte v pochvě.macmiror je jedno z nejlepších ATB.zkuste užívat wobenzym, doporučuji ho pacientkám při potížích, 3x1 tbl dlouhodobě, po úpravě obtíží stačí 1x1.jinak dle Vašeho dotazu více o Vás nevím.můžete navštívit iného lékaře, ovšem postup bude pravděpodobně opět velmi podobný.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x