Streptokok a haemophilus v krku

Dobrý den, byla jsem nachlazená, první den jsem měla rýmu, bolest v krku, zvýšenou teplotu a bolest svalů.14 dní mě bolelo v krku a po těch 14 dnech mi paní doktorka udělala výtěr z krku a našel se tam streptokok a haemophilus. V krku mě už nebolí, tak mi bylo řečeno, že antibiotika nejsou potřeba, že je nedostatnu. Chtěla bych se zeptat, zda nemůžu mít nějaké komplikace - zánět ledvin, srdce, když se to nepřeléčí. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud není bolest, je pravděpobné, že se tělo s bakteriemi vyrovanalo samo a to je rozhodně lepší než antibiotika.Tyto bakteriální kmeny jsou složkou normální mikroflory v této oblasti a pokud tedy nezpůsobí zánět s jeho projevy /otok, bolest, vyšší teplota, zarudnutí/ léčby není třeba a ani komplikací se neobávajte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: