Streptokok a aslo

Před dvoumi měsíci jsem prodelala prvni angnu byla jsem lecena dalacinem ( pouze jedna ttableta 300 po osmi hodinach) dobrala jsem desetidenni ATB a po tydnu dostala opet 39 horecky, otekle madle a uzliny, k tomu afty v celem hrdle. Byl mi nasazen fromilid na sedm dni ale vubec nepomohl. V krku jsem mela stale nalez masivniho streptokoka, vyssi CRP a sedimentace, protoo mi nasadili znovu dalacin dve tablety po osmi ( v tuto dobu jsem byla bez obtizi). Po dobrani opet streptokok ale ne masivni a k tomu aslo 450. Beru jiz tri tydny wobenzyn, hlivu a piju oresak kralovsky. Jsem alergicka na penicilin na ktery jediny je streptokok vv mem krku citlivy. Na ORL v praze mi proto nasadili Ribomunyl, ktery by mi mela nastartovat imunitu. Zjimalo by me, zda mi nejak tento prasek neublizi? cetla jsem si nezadoucci ucinky a neni to nijak dobre. Dekuji

Odpověď odborníka:

Adélo, nemusíte se obávat, Ribomunyl je celkem běžný lék, informace v příbalovém letáku zmiňují veškeré komplikace, které se po léku objevily u pacientů. Nemusí se u Vás vůbec projevit. Pokud byste měla závažné komplikace, poraďte se s lékařem, jinak jej užíveje, jak bylo doporučeno. Hezký den a brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x