Styk s nakaženým mononukleózou v těhotenství

Dobrý den, jsem v 9. týdnu těhotenství a půl dne jsem strávila s dítětem nakaženým mononukleózou (to jsem zjistila až následně). Nelíbali jsme se, ani jsme nepili ze stejné sklenky, došlo pouze k fyzickému kontaktu - podání ruky, pohlazení, atd. Je možné, že bych se během tohoto kontaktu nakazila, či se nakazil plod? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vše by mělo být v pohodě. Nakazit se můžete líbáním, přenosem z nádobí apod.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: