Styphylococcus haemolyticus infekce kůže

Delší dobu mám problém s velmi pomalu se hojícími hnisavými ranami na kůži ( velikost do 0,5 cm ). Ze stěru mi byl zjišten Styphylococcus haemolyticus. Chcel by jsem se o této bakterii dozvědet víc, mnoho informací jsem nenašel. Na léčbu mi byly předepsány antibiotika Medociprin 250 mg Ciprofloxacín, prvých 5 dnu dve tablety denne, pak dalsich 10 dni jedna tableta denne. Chci se zeptat jestli tato dávka neni příliš malá na léčbu tak zákeřné bakterie.

Odpověď odborníka:

Jakube, uvedený stafylokok bývá většinou součástí normálního osídlení kůže a je otázkou, zda je skutečně tou bakterií, která způsobuje hnisání kůže (nejčastěji to bývá zlatý stafylokok). Antibiotická léčba se volí s ohledem na zjištěnou citlivost k antibiotikům a dávka je určena dle váhy pacienta či tíže onemocnění. Doporučuji vám probrat otázku ohledně antibiotik s vaším ošetřujícím lékařem, který má k dispozici výsledky kultivace a citlivosti na antibiotika.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: