Syfilis

Dobrý den, měl bych v podstatě dva dotazy: 1) Jakou nejdelší maximální dobu může přežít syfilis mimo tělo na nějakém předmětu? 2) Je možné, aby mohly být výsledky testu na syfilis nějakým způsobem ovlivněny užíváním vakcíny Stafyvak proti zlatému stafylokoku a nebo užíváním mastičky Duac Gel s antibiotikem, kterou používám nepřetržitě kvůli akné (aplikuji pouze na povrch kůže a do vlasů takže se jedná jen o vnější antibiotikum) pokud půjdu na test na syfilis až 7 měsíců po rizikovém chování? Je vůbec možné, aby po takové době mohl vyjít test z nějakého důvodu falešně negativní, i kdyby byl ve skutečnosti pozitivní?

Odpověď odborníka:

1) Mimo tělo bakterie vyvolávající syfilis prakticky ihned hyne, takže přenos kontaminovanými předměty není možný. 2) Vakcínou ani lokálním Duacem nemůže být výsledek sérologie zkreslen, pouze v případě, že byste užíval antibiotika celkově, pak by mohlo dojít k falešné negativitě protilátek.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Syfilis se nemusí poznat! | Od: Mudr. Kalandra | 4.4.2015 20:31
To co píše Mudr. Eva Dogoši s tím bych si dovolil výlučně nesouhlasit!!! O to je to více nebezpečné, že Mudr. tvrdí tyto mylné informace a nebo nechce uvést pravdu!!! Je to přesně naopak, Treponemy nemusí hynout ihned mimo tělo. Je velmi obtížné je diagnostikovat. Chování treponemy pallidum je velmi podobné Borreliím burgdorferi, ale oproti jim s velmi drastickým průběhem. Pallidum i Burgdorferi jsou tzv. napodobitelé nemocí. V podstatě, kdo onemocní touto chorobou, nemá dobré vyhlídky... a to hlavně proto, že se nedá jen tak lehko diagnostikovat.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: