Těhotenská cukrovka

Dobrý den, ve 25 týdnu těhotenství jsem byla na oGTT a tam mi byli naměřeny tyto hodnoty na lačno 5,33 po hodině 9,3 a po dvou hodinách 7,7.Jsou tyto hodnoty hodně vysoké a nebo jen zvýšené a zvládne se to dietou. Samozřejmě jdu do diabetické poradny, ale jen se ptám zda jsou hodnoty jen mírně zvýšené a nebo hodně. A může to nějak ublížit miminku? Vzhledem k tomu, že první dítko mělo 4150g a bylo císařem, tak druhé bude asi rovněž, takže císaře se nebojím. Děkuji za Vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Milá Markéto, hodnoty vašeho oGTT testu svědčí pro poruchu vstřebávání cukru v těhotenství. Je nutné vás sledovat na diabetologii, aby se nerozvinula těhotenská cukrovka. Doporučila bych vám preventivně dodržovat dietu s omezením cukrů. Nejenom omezit sladké, ale i pečivo, těstoviny, ovoce a pod. Vše vám vysvětlí na diabetologii. Nemusíte se obávat, že by miminku něco hrozilo, proto se u nás plošně dělá tento test, který odhalí hned v počátku poruchu vstřebávání cukrů a pak těhotnou sledujeme a podle potřeb léčíme. Mějte se hezky a užívejte si těhotenství.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: