Těhotenství a užívání nolpazy

Dobrý den pane doktore. Jsem v 8 týdnu těhotensví a na neskutečné nevolnosti jsem si 2x vzala lék Nolpaza-byla jsem s ní dříve léčená na reflux jícnu. Měla jsem dva dny po sobě po jednom léku 40MG. Až poté jsem se dočtla, že se v těhotenství nedoporučuje a s užíváním jsem přestala. Může to být pro mě nebo miminko nějak nebezpečné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nolpaza se může v odůvodněných případech užívat, riziko pro plod se považuje za velmi malé. Zcela bezpečnou alternativou mohou být antacida (léky neutralizující žaludeční kyselost), např. žvýkací tablety Rennie.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: