Těhotenství a vrozeně oslabená břišní stěna

  • Dotaz od: M.Šimáčková
  • Publikováno: 12.10.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám vrozeně oslabenou břišní stěnu, měla jsem již od narození pupeční kýlu, která mi byla operována laparoskopicky a ambulantně, jednalo se tedy pouze o malý zákrok. Ráda bych se zeptala, jaká jsou rizika v případě těhotenství u oslabené břišní stěny, zda je těhotenství bezpečné, či zda existují nějaké kroky, jak rizika minimalizovat... Mám podezření na tříselní kýlu, na vyšetření půjdu, chtěla bych však vědět, kdy nejdříve a zda vůbec by bylo těhotenství po případné další operaci možné. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte dělohu v pořádku, neměla by být břišní stěna větším problémem (dítě je v děloze a ta má svalovinu velmi pevnou), budete ji mít (břišní stěnu) potom po porodu za úkol zpevnovat cvičením. Pokud jde o možné kýly, ty nelze předem vyloučit nikdy. Informujte se ještě u lékaře, který vás bude vyšetřovat. Může vás vidět a prohlédnout, slabost břišní stěny případně otestovat - což já na dálku nemohu. O těhotenství a jejím načasování po operaci tříselné kýly se opravdu poradte s lékařem, který vás uvidí (vyšetřuje) a ev. s operatérem. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: