Těhotenství po 3 sc

Dobrý den, mám za sebou již 3 císařské řezy Listopad 2007. květen 2009 a poslední byl letos v únoru. První byl kvůli špatné poloze a nepostupujícímu porodu a další dva byly kvůli jizvám po prvním a druhém císaři. Chci se zeptat jak velké je riziko při dalším těhotenství a v čem je to rizikové. Chtěli bychom totiž ještě jedno miminko, ale v porodnici mi to nedoporučovali a moje p.Dr.říkala že by to šlo. Ale neseznámila mě s případnými riziky. Chtěla bych otěhotnět v březnu nebo dubnu - rok po posledním císaři. Děkuji za odpověď. L.K.

Odpověď odborníka:

dobrý den, riziko je velké, a to, že děloha nevydrží případný růst, spíše jizva, která je méně pevná, že svalovina dělohy. Rozhodně bych netěhotněla rok po posledním císaři. Těhotenství bude vysoce rizikové a počítejte s tím, že ho třeba celé proležíte. A máte doma malé dítě.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: