Test hiv

Dobrý den, absolvovala jsem na HIV asi 12 týdnů po rizikovém chování. Šlo o test do 24 hodin a pan doktor mě jen upozornil, že inkubační doba musí být nejméně 10 týdnů. Test vyšel negativní, chtěla bych se zeptat, zda výsledek můžu považovat za konečný. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doba kdy se v organismu začnou tvořit protilátky po nakažením virem HIV byla stanovena cca na 3 měsíce. Samozřejmě každý může reagovat individuálně. Abyste měla úplnou jistotu doporučuji vyšetření ještě po 4 měsících - odběrem venozní krve, vyšetřit hladinu protilátek v laboratoři, která toto vyšetření provádí.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: