Tetanová injekce

Dobrý den, jsem v 10tt, před 2 dny se mi povedlo při krájení zeleniny ( čistý nůž+ krájela jsem umytou petrželku, žádná hlína atd.) uříznout kousek 1/4nehtu a kůže na ukazováčku. Očkování na tetanus jsem měla dvě injekce v r.2004. Prst se nemusel šít, jenom je obvázaný- prý to bylo "šikovně" říznutí.Na chirurgii nevidí nutnost dávat tetanovou injekci. Prosím, je nějaké riziko , pokud bych se nechala přeočkovat na tetanus pro miminko ?? Předem Vám moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Očkování v těhotenství je obecně nevhodné, provádí se jen v mimořádných situacích. Pokud jste byla na očkování v r. 2004 a řezná rána nebyla kontaminovaná hlínou a nebyla extrémně hluboká (střelné a bodné rány), pak nevidím nutnost očkování.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: