Tinitus

Dobrý den.Jmenuji se Ivana,je mi 61 let.Od 14 let po zánětech středního ucha mám silný tinitus bez přestávek i v hluku. Stále jsem chodila k lékaři. Nejdříve mi nevěřili a teď přibližně před 2 lety mi měřili intenzitu pískání a mám 100 dB a více. Trpím i depresemi a silnými chronickými bolestmi hlavy. Mám pocit, že to už nevydržím, můžete mi poradit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tinnitus je obtížně zvladatelný zdravotní problém, pokud vám nepomohli lékaři, je situace asi již stabilizovaná. Spojte se proto s organizací stejně postižených (Klub šelestářů), může vám to pomoci nejen psychicky, ale i fakticky. Info zde: http://www.gong.cz/category/tinnitus . Na deprese je nejlepší konzultace na psychiatrii, s pomocí léků - antidepresiv to budete lépe zvládat. Není to žádná ostuda, psychoterapie a léky byste mít měla, je to velmi náročné s tinnitem žít. Pokud jste neabsolvovala žádnou cílenější léčbu (jak jsem pouze vytušila z vašeho strohého dotazu), jděte určitě na konzultaci do FN Hradec Králové. Kontakt na Hradeckou ORL kliniku, ambulance specializované na váš problém, najdete zde: http://www.fnhk.cz/orl/kliniky-ambulance.html . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x