Tinitus

Tinitus mi znepříjemňuje život od 35 let. V dole mám odpracováno 27 let. První vyšetření v 80. létech odhalilo nepřetržitou intenzitu syčení v oblasti mozku 55 dB, f 3 khz. Léčil jsem se Betasercem 16 mg bez pozitivního výsledku. Naučil jsem se s tinitem žít, nikoliv spát. vyzkoušel jsem na spaní bez výsledku různé předepsané tabletky. přes IT mi lékař doporučil rivotril 2mg. Sporadicky zabírá k navození spánku max. na 3 hod. Intenzita syčení je stále vyšší. Znovu beru Betahistin 24 mg. 2x denně 2 měsíce bez účinku. Každý podnět nervovému systému zvyšuje nesnesitelnou reakci tinitu. Na doporučení jsem si zakoupil léčebnou polarizační lampu D 514 s filtry /světelné spektrum 400-900 nm /. V manuálu není uvedena léčba tinitu, proto mám k Vám dotaz, zdali mi může tato lampa pomoci, jaký filtr používat /žlutý, červený, modrý/ a na které místo zaměřit světelný tok ? Moc Vám děkuji za případnou radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není mi známo, že by polarizační lampa měla ovlivnit tinitus, jeho léčba je svízelná. Někdy jeho vnímání zmírní potichu hrající rádio či televize i přes noc. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x