Tinnitus prosím o rychlou odpověď

Dobrý den. Začalo to tak že mě bolelo v krku tak, jakoby sucho v krku,pořád sem musel něco pít,hlavně teplé nápoje a měl sem pořád rýmu. Později sem začal smrkat i rýmu s krví,někdy byla i do černa zbarvená a párkrát sem vysmrkal čistě jen krev. Po třech dnech krk se mi mnohem zlepšil, občas sem vykašlával hleny a smrkal rýmu s krví,ale už to bylo lepší jak předtím. A měl sem z té rýmy zalehlé ucho. Šel sem s tím doktorovi,řekl sem mu co a jak a předepsal mi Paralen a chtěl sem i něco do uší, říkal že to je normální a že to povolí ale dal mi ušní kapky Acidi Decimi( teď si přesně na ten název nevzpomenu) Po třech dnech užívání mi v tom ucho začalo jakoby bublat, a cítil sem že mi z toho ucho něco povoluje ,tak sem se natočil na bok,dal sem si kapesník pod ucho a čekal ,vytýkalo mi pomalu z ucha taková žlutá tekutina. Pořád sem tam něco cítil,takový tlak ale už mi z toho moc nevytýkalo,použil sem špejli a měl sem tam nějaký hnis( takové žluté drobky) Rozhodl sem se jít na ORL. Ten den jak jsem jel na ORL tak mi to tam nějak bublalo a začalo trochu pískat, je možné že to způsobilo průvan do ucha ,pískáním sem nevěnoval příliš velkou pozornost,nebral sem to jako něco vážného. Zkontrolovala mi obě uši, pravé dobré ,levé hnis a prasklý bubínek. Předepsala mi kapky Pamycon. Po třech dnech užívání mi pořád pískalo a už sem byl z toho nervozní,něco sem si o tom pískání přečetl a zjistil sem že to je Tinnitus. Ihned sem šel znovu na ORL , řekl sem ji že mi tam píská. Dala mi antibiotika a oční kapky Maxitrol. Za tři dny mám jít na kontrolu. Pořád mi tam píská a mám strach že to budu mít napořád. Prosím o radu kam mám zajít aby se to ihned vyřešilo? Četl sem čím dříve se to bude řešit tím lépe.Kde mě podrobněji prozkoumají jestli to má nějakou příčinu nebo tak něco.V uchu mi píská už 7 dní a zdá se mi že to zesiluje. Občas ale jenom občas to na chvílu přestane nebo se to trochu uklidní.Když polknu tak občas mi to tam jakoby praskne. Dneska ráno sem si mysel že mám vyhráno, cítil sem v uchu že tam něco mám ale pískání sem neslyšel až tak po 5 minutách to zase začalo.A zdá se mi že na to ucho i špatně slyším.Jakoby utlumeně. Prosím teda o radu kde se to dá rychle vyřešit aby mi to nezůstalo? Omlouvám se že sem napsal tak dlouhý dotaz ale chtěl sem to napsat co nejpodrobněji. Děkuji vám s pozdravem Radim.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, jinde než na ORL Vám pravděpodobně nepomohou. Tinnitů je řada,ten Váš je pravděpodobně způsoben zánětem středouší,takže by měl být přechodného charakteru. Pokud středoušní zánět zcela a úplně neodezní a nález na bubínku se nenormalizuje,nečekejte,že se sluch a další příznaky zlepší. Mělo by se jednat o dny,max.dva až tři týdny. Doporučuji Vám,abyste šel na kontrolu k ORL lékařce,jak jste byl jistě pozván. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: