Toxoplazmoza

Pred 13 rokmi mi bola zistená toxoplazmoza KFR na toxoplazmozu- 1:8 ,IMUNO-1iG:13,3 g/l , IgA:2,25 g/l , IgM:1,71 g/l (neviem ale či bola liečená) a teraz keby som chcela otehotnieť trebali by nejaké kontrolne vyšetrenia alebo aj ked nebola liečena nemôže poškodiť plod lebo som ju nedostala práve počas tehotenstva poprípade mám na nu protilatky no podotíkam neviem či sa to liečilo. Mam syna 8 r. a asi keby z toxoplazmy niečo ostalo by to v tom prvom tehotenstve zistili nie? Neviem či je pravidlom že to beru každej tehotnej a neviem či aj mne vtedy boli brane na toto odbery. A ti odbery pred 13 rokmi neviem či toxoplazma práve prebiehala alebo to bolo už prekonane aj toto by ma zaujímalo. Velmi pekne DAKUJEM.

Odpověď odborníka:

dobrý den, toxoplasmosy se nebojte, máte protilátky.miminku neublíží.,

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Články: Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Pokud vás trápí revmatoidní...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Články: Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Myslete na své zdraví...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Australští vědci objevili lék na lupénku
Články: Australští vědci objevili lék na lupénku
Velký poprask mezi kožními...
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Biologická léčba míří přesně na nemoc
Články: Biologická léčba míří přesně na nemoc
O biologické léčbě a o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: