Třezalka

Dobrý den, na lehké úzkosti mi doktor doporučil dělat si třezalkový čaj 2krát denně po dobu 14dnů...Musí se pít tak dlouho, aby byl účinek znát? A nebo se změna může dostavit již za pár dní? A ještě jeden dotaz, jelikož mě za pár dní čeká oslava narozenin, tak se chci zeptat, jestli se může při pití třezalkového čaje pít alkohol? Třezalku piji v 10 ráno a pak v 6 večer...oslava je od 20:00 (samozřejmě se nemíním opít, ale jde mi to to, jestli si můžu dát pár skleniček vína) nikde jsem tuto informaci nenašla. Předem děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Pití třezalkového čaje lze doporučit skutečně jen ke zmírnění lehké úzkosti, nástup účinku je značně individuální, pokud necítíte úlevu, není nutné čekat celé dva týdny, určtě můžete stav se svým lékařem probrat dříve. Kombinaci třezalky a alkoholu bych nedoporučovala, v den narozeninové oslavy bude lépe večerní dávku vynechat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x