Tříselná kýla v pravém podbřišku

Dobrý den, již delší dobu ( asi 4 - 5 měsíců ) mě trápí boule v pravém podbřišku. Ze začátku jsem jí nevěnoval velkou pozornost, nebolela a byla řekl bych i o něco menší. Za poslední měsíc, možná 2 mě ale začalo pobolívat pravé varle a cítím i tlak v třísle. Při kýchnutí nebo smrkání cítím v třísle tlak, cítím ho i při pohybu, kdy zatěžuji více nohy. Byl jsem s tím u své lékařky ta mi řekla, že by se mohlo jednat o tříselnou kýlu, poslala mě na vyšetření do nemocnice na chir. ambulanci tam mi lékař řekl, že mu to nepřipadá jako kýla a na ultrazvuk mě objednal až na další týden. Nevím co teď mám dělat, protože už je to i celkem nepříjemné a hlavně i to, že pořád nevím o co se jedná. Zasílám vám i foto. Děkuji za případnou odpověď.

Odpověď odborníka:

Vyčkejte , pokud nebudou potíže, ultrazvukového vyšetření. To vyšetří nejen břicho, ale i tříselnou krajinu. Lékař poměrně jistě při klinickém vyšetření zjistí existující kýlu. Někdy ale kýla není zcela hmatná, ale existuje pojem t.zv. měkké tříslo, které někdy podobné potíže vyvolá. Nutno upozornit ještě na možnost existence vystřelujících bolestí od bederní pateře, segment pod 1. bederním obratlem, kde se degeneraticvní změny na pateři mohou promítat do tříselné krajiny. Proto ono pečlivé lékařské vyšetření. Existence kýly je ale mnohem častější než takto speciálně vystřelujících pateřních bolestí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: