Tříselná kýla při porodu, předčasný porod kvůli ní ?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká je z praxe pravděpodobnost, že budu rodit císařem, když mám tříselnou kýlu, která mne denně bolí (jsem ve 30. týdnu). Doktor o tom semnou zatím vůbec nechce mluvit a já jsem nervozní, zda budu moct rodit přirozeně nebo budu muset jít na císaře - hlavně z pohledu bezpečnosti pro dítě. Druhý dotaz je, zda by dítě od této chvíle za mne porodili císařem, pokud by se můj stav náhle zhoršil a museli by kýlu operovat ještě v těhotenství nebo zda lze takovou operaci dobře zvládnout, aniž by se miminko předčasně narodilo při operaci. Děkuji za odpověď. Petra Š.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že císařský řez by pro vás byl nejvhodnější, protože při zvýšení nitrobřišního tlaku během porodu hrozí komplikace. Pokud se váš gynekolog nechce vyjádřit, doporučovala bych ještě konzultaci s chirurgem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: