Tsh 8,325

Dobrý den, podle výsledku krve jsem se dozvěděla, že mám špatnou štítnou žlázu TSH 8,325. chtěla bych se zeptat, byl by problém kdybych otěhotněla tento měsíc, když jdu na endokrinologii až 13.2. - ještě nemám léky na štítnou žlázu. Mohlo by to nějak miminku ublížit? je to číslo TSH moc špatné? Já bych tento cyklus klidně "vynechala", jenže mám tento měsíc nasazený Clostilbegyt a začala jsem jej brát předtím, než jsem zjistila problém se štítnou žláázou, tak nevím co teď bude lepší Moc děkuji za radu R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Romano, tak at vám gynekolog nebo praktický lékař napíše Euthyrox 50ug 1 tbl denně a začněte ho hned užívat. Pak můžete klidně otěhotnět bez zbytečného strachu, že miminko nebude v pořádku. Hodnota TSH není nijak tragická, ale v těhotenství, zvláště ze začátku, je přeci jenom lepší, mít hladiny hormonů štítné žlázy v pořádku. Přeji hodně štěstí.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: