Účinnost antikoncepce při atb

Dobrý den chci se zeptat, jestli je antikoncepce(Stodette) ucinna tento mesic, protoze cely mesic beru antibiotika. 1.týden jsem brala Duomox (Amoxicilin), 2.týden jsem zacala brat Klacid, udelala jsem pauzu (menstruace). 3.týden porad Klacid (byl naordinovan na 14 dni, kdyz amoxicilin nepomohl), po dobrani Klacidu asi po 5 dnech beru Nitrofurantoin na akutni zanet mocovych cest.Děkuji

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivňují antikoncepci méně než se traduje,pokud chcete mít jistotu v době užívání antibiotik použijte ještě kondom i když je to snad až přílišná opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: