Účinnost antikoncepce po průjmu a tabletka po

Dobrý den paní doktorko, před dvěma dny jsem měla slabší střevní chřipku večer mě bolel žaludek a měla jsem nafouklé břicho, vzala jsem si antikoncepci jako obvykle-v deset hodin večer a šla jsem spát. Ráno v 6 hodin u mě začal průjem, který přetvával celé dopoledne. Nebrala jsem náhradní tabletku, protože by to asi nemělo cennu. Večer jsem ji zapomněla nahradit a vzala jenom obvyklou jednu tabletu. Včera večer jsem měla nechráněný pohlavní styk a až dnes ráno jsem si uvědomila, že moje antkoncepční ochrana může být snížena. Zvažuji pilulku po, ale nechci svoje tělo vystavovat zátěži zbytečně. Zde jsem se dočetla, že tabletka se vstřebá přibližně 4h po požití, což bych splňovala, ale nevím jestli tou střevní chřpkou nemohlo být vstřebávání sníženo. Prosím mám jít do tabletky po a nebo by to mělo být v pořádku a jsem chráněná? Díky moc za rychlou odpověd K.

Odpověď odborníka:

Průjem za 8 hodin po požití by neměl vstřebání ovlivnit, pokračujte v platíčku a pokud by se menes nedostavila udělejte si gravitest. Příjemný de

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x